بسم الله الرحمن الرحيم
المقادير :
1- نصف كيلو فراخ بانيه
2- التتبيله ( 2 كوب لبن + ملعقه بهرات+دقه ثوم +ملح+فلفل اسود +ملعقتين خل +ملعقه زيت زيتون )
ملحوظه : غير مسموح بالاستغناء عن اى شئ من التتبيله
3- نصف كوب دقيق + نصف كوب بقسماط + 1 كيس فيجيتار
الطريقه :
1- تنقع الفراخ فى التتبيله لمده لا تقل عن ساعتان وكلما زادت فتره
النقع زادت طراوه الفراخ فتصبح طريه من الداخل ومقرمشه من الخارج لذالك يفضل نقعها قبل استعمالها بيوم
2- يخلط الدقيق والبقسمات والفيجيتار ثم توضع فيه الفراخ على الجانبين مع الضغط على الفراخ حتى تتشرب الخلطه
3- يسخن مقدار فيه زيت غزير وتوضع به الفراخ ثم نوطى النار حتى تنضج الفراخ من الداخل وتأخذ اللون الدهبى الشهى
4- تخرج الفراخ من الزيت على ورق حتى يمتص الزيت
وتقدم مع مكرونه وبطاطس محمره
وبالهناء والشفاء وشكراااااااااااااااااااا